ESOLEREN

ESOLATIE VS ANDERE VORMEN VAN ISOLATIE

Er zijn 3 gangbare manieren om de muren van uw woning te isoleren. Een overzicht:

Isoleren van de binnenmuren

Een niet zo vaak toegepaste techniek. Er gaat heel wat woonruimte verloren. U plaatst namelijk de isolatie bovenop de binnenmuren. Een bijkomend nadeel zijn de koudebruggen aan de vloer en het plafond. U werkt deze niet weg door de binnenmuren te isoleren.

Isoleren van de binnenmuren
Spouwmuurisolatie

Is bekender bij het brede publiek. De uitvoering verloopt snel en de kosten vallen mee. Toch kan niet iedereen spouwmuurisolatie toepassen. Denk aan woningen zonder spouwmuur, of met spouwmuurvervuiling (puin- of cementresten). De dikte van de luchtspouw bepaalt de hoeveelheid isolatiemateriaal dat u in de spouw kan blazen. Met de gangbare 3 à 5 cm is dat beperkt. Deze techniek alleen volstaat dus niet voor grote besparingen in energieverbruik. Mede daarom vervalt ook de premie in 2017 omdat dit te weinig impact heeft.

Spouwmuurisolatie
Esoleren langs de buitenkant

Als u esoleert, beschermt u de woning van buitenaf. U legt een beschermende, isolerende laag omheen de buitenmuren. Met deze innovatieve techniek bepaalt u zélf de isolatiedikte (tot 30 cm!). Zonder ook maar 1 millimeter aan woonruimte te verliezen. Door te esoleren verwijdert u alle koudebruggen, zorgt u voor een enorme energiebesparing én een uiterst korte terugverdientijd.

Esoleren langs de buitenkant

Meer weten, download nu de Esolatiegids.

vandersandengroup_esolatie_2_250x250_nl