OVERZICHT VAN PREMIES VOOR BUITENMUURISOLATIE

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige premies voor het plaatsen van buitenmuurisolatie in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vlaanderen

1. Als u muurisolatie aanbrengt op de bestaande buitengevel van uw woning ontvangt u een max. energiepremie van € 15/m². Een aannemer moet de na-isolatie aanbrengen aan de buitenzijde van de bestaande buitenmuren (Rd isolatiemateriaal ≥ 3,0 m²K/W).

2. Combinatiepremie voor de gelijktijdige investering in muurisolatie EN raamvervanging. Voorwaarde: eindfacturen voor muurisolatie en raamvervanging mogen max. 12 maanden uit elkaar liggen.

– Premie voor muurisolatie verdubbeld gelijk: € 30/m² (geen maximum bedrag)

Voor beschermde afnemers wordt de premie, evenals het max. met 50% verhoogd. Deze afnemers zijn personen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas.

3. Vlaamse verbeteringspremie voor personen met een beperkt inkomen. Voor gevelisolatie kan u o.a. beroep doen op deze premie indien de woning min. 25 jaar oud is en u binnen de inkomensgrenzen valt. Klik hier voor de inkomensgrenzen. Deze isolatiepremies voor gevelisolatie worden uitgereikt aan zowel eigenaars als huurders, maar enkel aan verhuurders wanneer zij hun huurwoning 9 jaar aan een sociaal verhuurkantoor verhuren.

4. Vlaamse renovatiepremie voor renovaties met een min. bedrag van € 10.000, en waarbij de eigenaar binnen de vastgelegde inkomensgrenzen valt. Deze premie kan u maar beperkt combineren met de Vlaamse verbeteringspremie. Klik hier voor alle voorwaarden.

VANAF 2017 is de premie enkel nog geldig voor woningen die isoleren met Rd isolatiemateriaal ≥ 3,0 m²K/W

VLAAMSE ENERGIE LENING 

Financier aan een superlage rentevoet van 0 of 2 % via de Vlaamse overheid tot 10 000,00 €

Meer info:

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/lenen/energielening

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5