Betonherstel ondanks goede eigenschappen

Ondanks de bijzondere eigenschappen en hoge kwaliteit van beton kan echter schade ontstaan, die onderhoud, reparatie en bescherming noodzakelijk maakt. Bij de oorzaak van schade aan beton moet men onderscheid maken tussen milieutechnische aspecten en productiefouten. Invloeden van het milieu kunnen zijn afvalgassen, zure regen, vorst en dooizout. Hierdoor worden de chemische eigenschappen dusdanig veranderd dat de wapening in het beton kan gaan roesten en dat er betonherstel moet worden toegepast. Krimpscheuren, gaten, grindnesten en onvoldoende betondekking zijn typische productiefouten die eveneens kunnen bijdragen aan corrosie van de wapening.

Niet alleen een goede planning (ontwerp en constructiedetails) heeft een grote invloed op de duurzaamheid van een gebouw, maar natuurlijk ook de keuze van bouwmateriaal en de zorgvuldigheid bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Vaak zijn het niet alleen barsten die moeten hersteld worden maar is er ook betonrot aanwezig bij betonherstel. Na het verwijderen van alle loszittend stukken beton reinigen we de beton en het staal zodat we het staal kunnen behandelen tegen roest. Na deze behandeling wordt het betonstuk bekist en opnieuw opgegoten met aangepaste beton met vezels. Dit geeft het beton terug de sterkte van voorheen.

Interesse?

Contacteer ons vandaag nog betreffende al uw verzoeken

Wenst u ergens meer informatie? Zijn sommige zaken nog onduidelijk? Klik en stuur jouw gedachten, vragen en andere door en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Na een grondige analyse kunnen de oorzaken bepaald worden en kan een oplossing op maat in betonherstel worden voorgesteld.

Mabrick bvba kan eveneens de volledige buitenrenovatie van een project op zich nemen. Hierbij wordt, naast het betonherstel, het volledige project aangepakt, zoals isoleren, gevelreiniging, terrasdichting, metselwerk, enz.

Er is een ruime referentielijst beschikbaar van residenties en privégevels die op deze wijze zijn gerenoveerd.

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5