Waarom uw woning esoleren

Mensen denken meestal nog aan het isoleren van de spouw in de muren. Aan die methode zitten soms nadelen. Mabrick bvba wil meer inzetten op het isoleren van de gevel buitenaf. Dit heten we dan ook “Esoleren”. De gevel isoleren langs buiten en tegelijk ook vernieuwen met een mooie bakstenen blik.

Voordelen?

  • Niets uit te breken. Je werkt buiten aan de woning. Tijdens de werken kan je dus rustig thuis blijven wonen.
  • Esoleren betekent ook een nieuwe gevel. Ideaal dus als die aan een nieuwe verschijning toe is. De opties zijn uitgebreid. Steeds een oplossing voor uw smaak.
  • Maximale isolatie. Bij esoleren, isoleer je optimaal.
  • 100% waterdicht. Werk met een vakman en je kan zeker zijn dat je gevel 100% dicht is voor water. Lekken en insijpelend vocht krijgen dus geen kans.

Isoleren van binnenmuren

Een niet zo vaak toegepaste techniek. Er gaat heel wat woonruimte verloren. U plaatst namelijk de isolatie bovenop de binnenmuren. Een bijkomend nadeel zijn de koudebruggen aan de vloer en het plafond. U werkt deze niet weg door de binnenmuren te isoleren.

Isoleren van spouwen

Bekend bij het brede publiek. De uitvoering verloopt snel en de kosten vallen mee. Toch kan niet iedereen de spouwen van zijn muur isoleren. Denk aan woningen zonder spouwmuur. Woningen met vuil in de spouwmuur (resten van puin of cement).

De dikte van de spouw bepaalt de hoeveelheid isolatie materiaal dat u in de spouw kan blazen. Met 3 à 5 cm is dat beperkt. Deze techniek alleen volstaat dus niet voor grote besparingen in het verbruik van energie. Mede daarom is ook de premie vervallen omdat dit te weinig impact heeft.

Esoleren langs de buitenkant

Bij esoleren beschermt u de woning van buitenaf. U legt een isolerende laag die de muren beschermt van buitenaf. Met deze nieuwe techniek bepaalt u zélf de dikte van isolatie (tot 30 cm!). Dit zonder ook maar 1 millimeter aan ruimte te verliezen. Door te esoleren verwijdert u alle koude bruggen. U zorgt voor een enorme besparing in energie. U wint in een uiterst korte tijd de investering terug.

Meer weten?

Download dan nu de Esolatiegids

Download via onderstaande button de Vandersanden Esolatiegids of surf naar http://www.esoleren.be voor meer informatie.

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5