Als je renovatieplannen hebt, dan is het cruciaal om je dak en je muren degelijk te isoleren. Muren kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant isoleren. Isoleren aan de binnenzijde brengt wel heel wat nadelen met zich mee.

Isoleren aan de binnenkant

Isolatie aan de binnenzijde van muren of daken bestaat in de meeste gevallen uit een laag isolerend materiaal, dat wordt bedekt met voorzetwanden. Als je voor deze techniek opteert, moet je er goed op letten dat je onderbrekingen in de isolatie vermijdt, bijvoorbeeld daar waar een binnenmuur met een buitenmuur verbonden is.

Zulke onderbrekingen leiden tot zogenaamde koudebruggen, die warmte verloren laten gaan en problemen zoals condensatie en schimmelvorming met zich mee kunnen brengen. Om dit te vermijden, kun je dampremmende folie aanbrengen en een aangepaste buitenafwerking gebruiken.

Isoleren aan de buitenkant

Esoleren voor daken kan ook:

Powerroof® is een oplossing die voorziet in een doorlopend luchtdicht isolatieschild boven op de dakconstructie. De platen laten geen vocht door en zijn eenvoudig te installeren, ook bij ongelijkmatige afstanden tussen de spanten. Bij renovatieprojecten zorgt Powerroof® ervoor dat de bestaande binnenconstructie ongewijzigd kan blijven.

Buitenschrijnwerk

Ook het buitenschrijnwerk heeft contact met de buitenomgeving en is dus zeker ook een must om te gaan vervangen wanneer dit nog niet zou gebeurd zijn. Voor zowel esoleren/isoleren als voor het plaatsen van hoogrendementsglas zijn er premies.

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5