Leveren en plaatsen van stalen liggers of poutrels

Reeds vele jaren hebben wij ervaring en de nodige materialen voor het leveren en plaatsen van stalen liggers (poutrels). Met aangepaste stutten en systeembalken kunnen we elke situatie aan. Samen met onze vaste Ingenieur kunnen we altijd het gepaste type voorstellen en zoeken we naar de beste oplossing. Ook plaatsen van kolommen incl. de nodige betonsloffen zijn voor ons geen probleem. Stalen liggers en kolommen kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd:

  • onbeschilderd
  • geschilderd
  • gegalvaniseerd
  • gemetalliseerd
  • brandwerend behandeld (enkel ter plaatse)

Opgelet, bij het plaatsen van een stalen ligger moet men steeds een Architect raadplegen en/of  een Ingenieur.

Veel mensen willen hun woonoppervlakte vergroten, zonder dat ze hiervoor moeten bijbouwen. Een ruimte opentrekken is perfect mogelijk met behulp van stalen liggers, maar dit moet wel gebeuren met de grootste aandacht voor de stabiliteit van de woning. U kunt ze voor verschillende toepassingen gebruiken. U wilt bijvoorbeeld een draagmuur verwijderen in uw huis. Een balk van staal kan het gewicht van de bovenliggende vloer, muur en/of het dak opvangen. Van de H balken heeft de HEA balk het laagste draagvermogen en de HEM balk het hoogte draagvermogen.

Kleine ruimtes zorgen vaak voor een claustrofobisch en opgesloten gevoel. Om uw woning of bedrijfsgebouw meer te laten ademen, een gevoel van ruimte en vrijheid te creëren en voor meer lichtinval te zorgen, kunnen we de steunmuren afbreken en nieuwe stalen liggers plaatsen. Zo kan u optimaal gebruik maken van uw bestaande ruimte.

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5