Steenstrips geven een totale “make-over”

Met steenstrips of halve stenen kan men een bestaande gevel een totale “make-over” geven. Ook voor nieuwbouw of industriële gebouwen kunnen deze stenen gebruikt worden. De verkoop van steenstrips gaat in stijgende lijn. Kijk bijvoorbeeld naar E-Board, waarbij (ver)bouwers isolatieplaten in combinatie met steenstrips gebruiken voor de isolatie en renovatie van hun buitengevel. Of steenstrips voor het interieur: je kan aan je binnenmuren een bakstenen ‘look’ geven, in plaats van bijvoorbeeld te behangen of te schilderen.

Het is dus logisch dat we regelmatig vraag krijgen naar een staal van een kleur in steenstrips. Alleen zijn ze delicater dan volle bakstenen, de verzending ervan was tot nu toe niet evident. Om een extra service te bieden aan klanten, is er daarom een speciale ‘sample box’. Het is een stevige doos van 32 cm op 20 cm, en 11,5 cm hoog. Binnenin zit een mouse vulling met plaats voor 4 vlakke steenstrips en 1 hoekstrip. Goed, stevig verpakt om heelhuids op de bestemming te geraken.

Waarom kiezen voor steenstrips?

Steenstrips zijn erg geschikt voor het renoveren van gevels. Hieronder vind je alvast 5 belangrijke voordelen van deze gevelbekleding:

+ Ruimtewinst: De strips zijn erg dun. Meestal bedraagt de dikte zo’n 2 centimeter, al bestaan er ook wat dikkere varianten. Dankzij deze beperkte dikte zijn ze ideaal voor een gevelrenovatie met een minimum aan ruimteverlies.

+ Snelle plaatsing: De strips zijn makkelijk te hanteren en op maat te zagen, waardoor de gevelwerken snel kunnen opschieten.

+ Authentiek karakter van bakstenen: één van de voordelen van een gevelrenovatie met strips is dat je het authentieke karakter van een bakstenen woning blijft behouden. Ze worden namelijk meestal gemaakt van echte bakstenen die worden verzaagd. Hierdoor kun je het verschil niet zien tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met strips. Ook niet op de hoeken, want de steenstrips die op de hoeken worden geplaatst, zijn op een speciale manier uitgezaagd. Je krijgt hierdoor het optisch effect van een volwaardige bakstenen muur.

+ Steenstrips zijn goed te combineren met isolatiepanelen: steenstrips voor buiten kunnen rechtstreeks op de gevel aangebracht worden, maar je kan ze ook plaatsen op isolatiepanelen. Als je dan toch bezig bent met een renovatie, kan je dus meteen ook investeren in gevelisolatie. Door steenstrips op isolatie aan te brengen verbeter je dus je wooncomfort én het uitzicht van de woning. Opgelet: door ook isolatieplaten op de buitenmuur te plaatsen en deze vervolgens met steenstrips af te werken neemt de dikte van je gevel wel wat meer toe.

+ Grote keuze aan formaten en materialen als gevelbekleding: steenstrips zijn er in allerlei texturen en vormen. Ze worden meestal van baksteen gemaakt, maar ook beton, natuursteen, gips en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Zelfs siersteen is mogelijk. De keuze aan materialen heeft te maken met de vele toepassingen van sierstrips. Zo zijn ze niet alleen ideaal bij het renoveren van de gevel, maar kunnen zo ook prima binnen toegepast worden als wandbekleding.

Het kleurengamma

met de Vandersanden kleurenselector

Ga naar de kleurenselector voor een overzicht van ons standaard gamma aan steenstrips. Uiteraard zijn andere gevelstenen ook nog als steenstrip leverbaar.

Tel: 056 892 990
Email: info@mabrick.be
8540 Deerlijk
Veemeersstraat 5